G&V Energy Group is een jong en dynamisch Belgisch groeibedrijf met oog voor duurzaamheid, actief op de markt van tankstations. Dankzij de samenwerking met partnernetwerken biedt G&V haar klanten een netwerk van meer dan 2000 tankstations in de Benelux en Frankrijk aan.

 

Mede dankzij de overnames van de Esso-tankstations in de regio’s Brussel-Henegouwen en Vlaanderen, is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt. Op vandaag exploiteert G&V meer dan 200 tankstations onder de merknamen G&V, Esso, Shell en ENORA (CNG) en 25 shops (XL ROC). Een andere belangrijke pijler binnen de groep is de multibrand CAPS Fuel Card met een online platform waarmee klanten hun wagenpark gemakkelijk beheren en de administratie van accijns- en taksaanvragen kunnen beperken.

Betrouwbare partner

G&V Energy Group zocht een betrouwbare IT-partner om alle datastromen van en naar de tankstations van het eigen netwerk in real time te kunnen opvolgen. Gelet op de gevoelige informatiestromen diende dit op een streng beveiligde, doch efficiënte wijze te kunnen gebeuren.

Zorgvuldige audit

EFFIX bracht door middel van een zorgvuldige audit van de bedrijfsprocessen en datastromen van G&V Energy Group precies in kaart waar de aandachtspunten zich bevonden. In samenspraak met het managementteam en de interne IT-verantwoordelijken werd een oplossing uitgewerkt die uiterst betrouwbaar is gebleken, zonder daarom het kostenplaatje uit het oog te verliezen.

State of the art security en back-up

G&V Energy Group beschikt over een historisch gegroeid netwerk dat een uitgebreide en doeltreffende IT-infrastructuur vereist. EFFIX tekende een nieuwe architectuur uit voor de lokale serveromgeving van G&V. Vooreerst werd een nieuwe structuur voor de virtuele serveromgeving uitgewerkt. Vervolgens werd een heldere en up-to-date rechtenstructuur met actieve monitoring toegepast, zodat te allen tijde duidelijk is wie precies toegang heeft tot welke data.

Met deze actieve monitoring van het netwerkverkeer en de toegangsrechten is een grote stap vooruit gezet in een verregaande beveiliging van het netwerk, mét behoud van een efficiënte werking voor de onderneming.

Ook werd voorzien in een off site back-up, waardoor een integrale en snelle disaster recovery te allen tijde tot de mogelijkheden behoort.

Met EFFIX hebben wij een betrouwbare IT-partner aangetrokken, welke actief luistert naar onze specifieke noden. Dat meedenken op ons bedrijfsniveau is onontbeerlijk en schept een vertrouwensband die cruciaal is voor ons.

XAVIER DEWULF (CEO)

Voor al uw ICT-vragen

Vul dit formulier in en één van onze adviseurs neemt spoedig contact met u op.


      Cases